Wedstrijdsport

Organiseer competitie op het water

Uitslagverwerking

Bij het organiseren van een wedstrijd hoort natuurlijk ook een gedegen uitslag. Hierbij moet je rekening houden met rating, gecorrigeerde tijden en dergelijke zaken. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Uitslagverwerkingsprogramma
Het meest gebruikte systeem door bij ons aangesloten verenigingen is ZW-scoring. Dit pakket is gratis te downloaden en direct beschikbaar voor het verwerken van uitslagen.

Finishlijst
Belangrijk voor een uitslag is uiteraard een finishlijst. Bij wedstrijden met grote deelnemersvelden is dat soms een uitdaging. Er zijn verschillende systemen om de finishers juist bij te houden. Sommige wedstrijdcomités spreken de gefinishte nummers in op een bandje om daarna de lijst te controleren, een enkele maakt daarbij al gebruik van video.  Desaniettemin zijn er altijd finishlijsten nodig. Ook hiervan hebben we voor zowel eenheidsklassen als Ratingsklassen een standaardlijst voor. Voor de wedstrijden met grote deelnemersvelden is een doorkomstlijst uitermate geschikt om op overzichtelijke wijze de finish of boeironding te registreren. 

Background