Dit moet je weten als je wilt starten met wedstrijd kanosport

Waar moet je zijn als je wilt leren (wedstrijd) kanovaren? We leggen het je uit.

Leren wedstrijd kanovaren

Heb je al leren kanovaren, maar wil je nu graag de stap maken naar wedstrijdsport? Dan is het tijd om lid te worden van een bij het Watersportverbond aangesloten vereniging. Veel van onze verenigingen organiseren namelijk trainingen en wedstrijden. De wedstrijden die bij ons zijn aangemeld kan je vinden op de wedstrijdkalender.

Ben je geïnteresseerd in de discipline Kanosprint en/of Marathon en wil je meer weten over de techniek, coaching en training? Bekijk dan hier het boekwerk 'Theorie Kanosprint & Marathon'.  

Wedstrijdkalender

Wedstrijden worden op verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd. De bij ons aangemelde evenementen kan je vinden op de wedstrijdkalender.

Geen lid van kanovereniging, maar wel wedstrijden varen?

Ben je geen lid van een bij het Watersportverbond aangesloten kanovereniging, maar wil je wel vier maal per jaar het magazine Kanosport ontvangen, toertochten varen, kajak-instructeur worden en/of deelnemen aan kanowedstrijden?

Meld je dan aan als 'Persoonlijk kano-lid'. De aanmelding gaat via onze webshop. Registreer jezelf en ga vervolgens naar de 'webshop'. Hier bestel je het persoonlijke kano lidmaatschap.

Let op: vergeet niet het vinkje 'kano' te selecteren.

Aangepast kanovaren

Heb je een beperking? Kanovaren is ook geschikt voor minder valide mensen. Aangepast varen kan gedaan worden bij een aantal aangesloten verenigingen in duo kajaks of kano's, maar solo varen behoort ook zeker tot de mogelijkheden met behulp van extra stabilisatoren.

De aangepaste wedstrijd sport staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar is internationaal al verder ontwikkeld. Bij Kanovereniging Rijnland te Leiderdorp is een aangepaste wedstrijdboot beschikbaar. Ook Kanosport vereniging Forward in Groningen zet zich in voor sporters met een fysieke beperking. De vereniging biedt op verschillende niveaus trainingsprogramma's aan.

Meer informatie over aangepast watersporten vind je hier.

De partners van het Watersportverbond