ICP houders-bijeenkomst werpt vruchten af in gesprekken met Ministerie

Watersportverbond organiseerde een bijeenkomst voor houders van het ICP om de herziening toe te lichten en ervaringen te horen en te delen. De inzichten uit deze bijeenkomst hebben hun vruchten afgeworpen in het daaropvolgende gesprek met het Ministerie.

30 april 2021

Onlangs organiseerde het Watersportverbond een online bijeenkomst voor houders van het ICP. De insteek van de bijeenkomst was om vragen over de herzieningen te beantwoorden en tevens de gelegenheid te bieden ervaringen van ICP-houders onderling en met het Watersportverbond te delen.

Na deze bijeenkomst vond een vervolg gesprek plaats tussen het Watersportverbond en het Ministerie. De inbreng en ervaringen van ICP houders waren een belangrijke bijdrage in het gesprek.

Naar aanleiding van het gesprek met het Ministerie is het Watersportverbond positief gestemd over het ICP. De aanscherpingen hebben ervoor gezorgd dat Italië in beweging is gekomen. Buitenlandse Zaken is op dit moment in gesprek met Italië. 

Naast het contact met Italië, is er ook opnieuw contact gezocht met Spanje en Portugal.  Het Watersportverbond heeft het Ministerie gevraagd ook contact op te nemen met Griekenland en af te stemmen met het Kadaster. 

Zodra er meer bekend is over de gesprekken met de verschillende landen en over het kadaster, berichten wij daarover.

Lees hier het gespreksverslag van de bijeenkomst met ICP houders. 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond