Kabinet biedt jongeren tot 27 jaar ruimte om buiten te sporten

24 februari 2021

Het kabinet heeft dinsdag ter bestrijding van het coronavirus de strenge lockdown verlengd tot en met 15 maart, maar heeft daarbij wel enkele versoepelingen ingesteld. Voor jongeren en jongvolwassenen tot en met 26 jaar zijn teamsporten vanaf 3 maart weer toegestaan. Zij mogen weer sporten binnen de eigen vereniging en in hun eigen team. Tijdens het sporten hoeven ze geen anderhalve meter afstand te houden. Competities zijn niet toegestaan.

De andere regels voor de sport die sinds 15 december gelden, blijven gehandhaafd. Dit houdt in dat sporten in een binnenruimte niet is toegestaan. Sporters vanaf 27 jaar of ouder mogen alleen buiten sporten met maximaal twee personen die voldoende afstand kunnen houden. 

Samen met NOC*NSF en de sportbonden gaan we bekijken hoe zowel watersporters als verenigingen hier exact invulling aan kunnen geven. We werken vervolgens het protocol verantwoord watersporten en de FAQ zo spoedig mogelijk bij. Houd ons dossier coronavirus en watersport en de website van de Rijksoverheid in de gaten. 

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond