Kosten voor baggeren vallen ook onder BOSA subsidie

11 januari 2024

Kosten voor baggeren vallen ook onder BOSA subsidie

Watersportverenigingen die lid zijn van het Watersportverbond  kunnen aanspraak maken op de BOSA subsidie voor onderhoud van hun jachthaven. Hier valt ook het periodiek baggeren van de jachthaven onder. Dat heeft de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport desgevraagd schriftelijk aan ons bevestigd. Per 1 januari 2024 geldt een nieuwe BOSA-regeling.

Baggeren behoort voor veel watersportverenigingen tot het periodieke onderhoud om de haven op voldoende diepte te houden. Dit is vooral van belang voor de zeilboten met een kiel. Voor de motorboten is baggeren van de haven meestal niet nodig.

De watersportverenigingen hebben voor deze baggerwerkzaamheden geen recht op aftrek van btw, maar kunnen dus wel aanspraak maken op de BOSA subsidie. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

  • De organisatie is aangesloten bij een sportbond die lid is van NOC*NSF
  • Bij een aanvraag achteraf moet de subsidie aanvraag binnen 12 maanden vanaf de factuurdatum worden ingediend
  • Bij een aanvraag vooraf geldt een projectperiode van maximaal 3 jaar. De activiteiten moeten in deze periode plaatsvinden. Wordt je aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je 80% van het subsidiebedrag als voorschot. 
  • De subsidie voor de activiteiten bouw en aanschaf bedraagt maximaal 20% van de subsidiabele kosten.
  • De subsidie voor de activiteiten verduurzaming en toegankelijkheid bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele kosten.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond