Deze documenten heb je nodig als je wilt gaan wedstrijd kanovaren

Alles wat je nodig hebt om mee te doen aan een kanowedstrijd.

Benodigdheden wedstrijd kanovaren

Voor het varen van kanowedstrijden zijn er een aantal zaken waar je aan moet voldoen. Hieronder geven we aan wat er nodig is.

Lidmaatschap

Voor deelname aan wedstrijden is het lidmaatschap bij een aangesloten vereniging of het Watersportverbond verplicht.

Licentie

Voor uitzending naar EK’s, WK’s en andere ECA/ICF internationale wedstrijden stelt het Watersportverbond een licentie verplicht.

Voor deelname aan NK’s is de licentieplicht vastgelegd in de desbetreffende reglementen per discipline. Voor overige wedstrijden kan een licentieplicht gelden, zo deze is bepaald in de deelname vereisten.

 

Nationale kwalificatienormen

Voor het behalen van startplekken op internationale wedstrijden in 2022 zijn er per discipline kwalificatienormen opgesteld. Hierin wordt het proces beschreven hoe kanovaarders namens Nederland in actie kunnen komen bij bv. EK, WK en/of World Cup.  Voor de vier Nederlandse selecties kanopolo is een selectie-reglement opgesteld. Klik hier voor de kwalificatienormen per discipline.

 

Webshop

De volgende kanolicenties zijn te bestellen via de webshop van het Watersportverbond:

  • Wedstrijdlicentie Kano - Tot en met 14 jaar: € 6,90
  • Wedstrijdlicentie Kano - Van 15 jaar tot en met 18 jaar: € 22,75
  • Wedstrijdlicentie Kano - Vanaf 19 jaar: € 31,90


Automatische verlenging wedstrijdlicentie

Heb je in 2021 een wedstrijdlicentie aangeschaft? Dan wordt deze in 2022 automatisch verlengd. Je ontvangt dan begin 2022 een factuur via de Financiële administratie.
Mocht je dit product niet willen verlengen dan vernemen we dat graag voor 31-12-2021. Je kan het abonnement zelf beëindigen via mijnwatersportverbond.nl dan wel per e-mail doorgeven aan info@watersportverbond.nl

Daarnaast kan je in de webshop ook aanschaffen:

  • Persoonlijk kano-lidmaatschap Watersportverbond = € 43,50

    Deze aanmelding gaat ook via www.mijnwatersportverbond.nl. Registreer jezelf en ga vervolgens naar de 'webshop'. Hier bestel je het 'persoonlijke lidmaatschap' voor € 43,50. 
    Let op: vergeet niet het vinkje 'kano' te selecteren.

Mijn Watersportverbond

Via Mijn Watersportverbond is te zien welke gegevens we van je hebben vastgelegd en welke wedstrijddocumentatie er op jouw naam staat. Lukt het inloggen niet? Stuur een mailtje aan wedstrijdsport@watersportverbond.nl en maak geen nieuw account aan.

Uitgelichte artikelen

De partners van het Watersportverbond