Op 21 maart a.s. opent de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)

20 maart 2023

Op 21 maart a.s. opent de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)

Deze regeling is bestemd voor mkb-ondernemingen die energie-intensief zijn. Stichtingen, verenigingen en overige instellingen die voldoen aan de voorwaarden van de regeling, mogen hem ook aanvragen.

Je kunt de TEK aanvragen van 21 maart 2023 09.00 uur tot en met 2 oktober 2023 17.00 uur. De regeling geldt met terugwerkende kracht van 1 november 2022 tot en met 31 december 2023.

 

Voorwaarden om voor deze tegemoetkoming in aanmerking te komen, zijn onder andere:

  • De energiekosten bedragen minimaal 7% van jouw totale omzet (energie-intensiteitseis)
  • Je hebt een zakelijk contract dat op naam van de vereniging is afgesloten

De verwachting is dat er veel aanvragen zullen zijn en het kan erg druk zijn, dus houd hier rekening mee. Je hoeft de TEK niet meteen de eerste dag aan te vragen.

 

Berekenen energie-intensiteit

Je energiekosten moeten minimaal 7% van je omzet bedragen. Dit wordt berekend met je omzet, de modelprijs voor energie en je standaardjaarverbruik. Op deze website staan enkele voorbeelden en deze video over de energie-intensiteitseis biedt extra uitleg. Zo kun je inschatten of je aanmerking komt voor de tegemoetkoming.

 

Webinar en mogelijkheid om vragen te stellen

Op 14 maart j.l. heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een online webinar georganiseerd over deze regeling en het proces van aanvragen. Je kunt dit webinar terugzien op www.rvo.nl/tek. Op diezelfde site kun je ook vragen stellen via een livechat (klik op oranje ballon rechtsonder in beeld) of bellen naar 088-0424460 op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur.

Deze regeling is onderdeel van een aantal regelingen waar verenigingen met (te) hoge energielasten gebruik van kunnen maken. Zie ook ons eerdere bericht hierover.

Deel dit artikel:

Uitgelichte artikelen

Verenigingen

De partners van het Watersportverbond