Kajakvaren

Volg een erkende opleiding voor kajakvaren en ga veilig het water op.

Introductie kajakvaren

Het diploma Introductie Kajakvaren is een kennismakingscursus op weg naar het diploma Kajakvaardigheid A. Het is overigens niet verplicht om eerst de introductiecursus te behalen voor je start met Kajakvaardigheid A.

Kajakvaardigheid A

Kajakvaardigheid A wordt afgenomen door erkende instructeurs van het Watersportverbond en dient niet te worden verward met het certificaat Kajakvaardigheid van het TKBN. Na het behalen van dit diploma ben je in staat om veilig een kajaktocht te varen individueel of als deelnemer van een groep onder leiding van een tochtleider op stilstaand of licht stromend vaarwater en bij gematigde weersomstandigheden.

Kajakvaardigheid B

Dit diploma is het vervolg op Kajakvaardigheid A. Na het behalen van dit diploma ben je in staat om veilig een kajaktocht te varen individueel of onder leiding van een vaarleider op uiteenlopende typen water bij de meeste weersomstandigheden.

Kajak Veiligheid Test

Het diploma Kajak Veiligheid Test heeft tot doel het verhogen van het veiligheidsbewustzijn. Bezitters van dit diploma kunnen onveilige situaties beter inschatten en zijn voorbereid op een eventueel incident. Zij weten medische ongemakken (ook bij anderen) te voorkomen. Wanneer een incident toch plaatsvindt, kunnen zij minimaal snel en doelmatig:

  • Anderen uit het water redden.
  • Eenvoudige verwondingen verhelpen.
  • Bewusteloze, onderkoelde en oververhitte slachtoffers stabiliseren.

 

 

 

.

De partners van het Watersportverbond